Una sessió d’electrònica improvisada: IDM i Glitch amb visuals audioreactius generats amb Live Coding
Artistes
Citlali Hernández i Eloi Isern, Live Coding audiovisual
Programa
«Irregularitat a través dels glitch digital»
«L’artista transdisciplinària Citlali Hernández, conjuntament amb el live coder Eloi Isern, presenten una sessió basada en glitch digital i acompanyament visual generat en directe. El glitch, desenvolupat per artistes de renom com Ryoji Ikeda i Oval, parteix de la utilització de defectes durant el procés de codificació digital, els quals provoquen l’aparició de sons o imatges fallits. Aquests clicks i pops, que normalment consideraríem errors del senyal audiovisual, són alguns dels elements que fonamenten el discurs d’aquest espectacle.»
«El treball d’Hernández i Isern també presenta característiques de la IDM (Intelligent Dance Music). Aquesta etiqueta —música de ball intel·ligent— sovint s’utilitza per descriure la música electrònica amb influències del techno, però que a la vegada explora ritmes i textures de considerable complexitat. L’estètica d’Hernández i Isern es mou en aquest registre, que viu entre el ball i l’escolta atenta.»
CONCERT "Poetics of Frø
Artistes
Barry Guy, contrabaix
Jordina Millà, piano
Mats Gustafsson, saxo
Programa
«Explosions de creativitat: una comunitat alliberada»
«Mats Gustafsson, Barry Guy i Jordina Millà treballen la improvisació des d’una perspectiva totalment acústica: saxofon, contrabaix i piano, respectivament. Tot i això, aquest fet no implica que els músics toquin els instruments seguint les convencions tradicionals, sinó que ho fan tot repensant la pròpia tècnica i les capacitats de l’instrument.»
«Això propicia un llenguatge de gran originalitat, ple de sonoritats noves i poc habituals. Aquest tipus d’improvisació lliure, que alguns mestres del gènere com Richard Barrett solen anomenar “composició en temps real”, celebra la força del col·lectiu davant de l’individu: és música que es construeix en grup, des de zero, assumint que tant els encerts com els errors acabaran formant part del missatge que rebrà el públic.»
Aquest article de l'Agenda Cultural ha estat actualitzat el 6 de novembre de 2024. En previsió de possibles modificacions posteriors, us recomanem contrastar la informació amb la que apareix publicada al web de L'Auditori. Podeu fer-ho seguint els enllaços següents: