«A partir de l’any 305 aC fins a l’any 30 aC el tron de les Dues Terres de l’Egipte dels faraons va ser ocupat per una dinastia d’origen estranger. Ptolomeu I, el més exitós dels hereus d’Alexandre el Gran, s’encarregà d’assentar les que serien unes sòlides bases per garantir el bon desenvolupament de tots els àmbits de la societat, principalment l’econòmic, el militar i el cultural. Egipte, sota els ptolomeus, va viure tres segles de prosperitat tal com ho demostren l’esplendor d’Alexandria, l’explotació intensiva de la vall del Nil o la construcció de temples dedicats als déus, tant els de tradició faraònica com els del panteó grec.»
«Un d’aquests temples, dedicat al déu Horus i erigit a la localitat de Hut-nesut (l’actual Sharuna) pel faraó Ptolomeu I és un dels protagonistes de l’exposició. La troballa recent d’una part important de les seves restes ha propiciat que el Museu Egipci de Barcelona juntament amb la Universitat de Tübingen i el Supreme Council of Antiquities d’Egipte hagin creat un projecte d’investigació que té com a objectiu la posada en valor d’aquest important edifici de culte.»
Aquest article de l'Agenda Cultural ha estat actualitzat el 12 de juliol de 2024, per la qual cosa, en previsió de possibles modificacions posteriors, us recomanem contrastar la informació amb la que apareix publicada al web del Museu Egipci. Podeu fer-ho seguint l'enllaç següent: